Evet Platformu Sözcüsü Av. Fatih Maden, halk bazında çalışmalarını artırdıklarını söyleyerek “Evet Platformu olarak anayasa değişikliklerini halka inerek anlatıyoruz. Şu ana kadar merkezde pek çok yerde toplantılar düzenledik. Bundan sonra köyleri ve ilçeleri tek tek gezerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
Çalışmalarının özellikle halka yönelik olduğunun altını çizen Fatih Maden, daha özgürlükçü, daha demokratik ve daha huzurlu bir Türkiye hedefine doğru giden yolda atılması zorunlu bir adım olarak gördüğümüz yeni anayasa çalışmalarında platforma katılmak isteyenlere de kapılarının açık olduğunu dile getirdi.
Maden’in konuşmasından sonra Anayasa maddelerindeki değişikliği anlatan Av. İbrahim Uzun’un konuşması sırasında toplantı alanında bulunan bazı vatandaşlarla platform üyeleri arasında tartışma çıktı. Platform üyeleri ve vatandaşlar arasında yaşanan sert tartışmalar üzerine Uzun, konuşmasını yarıda keserek tepki gösteren vatandaşlara “ben konuşmamı bitireyim, sonra sizler konuşun biz dinleyelim” dedi.
Bunun üzerine “Sizleri dinlemek zorunda değiliz” diye konuşan vatandaşlar tepkilerini dile getirmeye devam etti. Tartışmanın büyümesi üzerine emniyet güçleri ve bazı vatandaşlar devreye girerek her iki tarafı da sakinleştirdi.
Toplantılarını yarıda kesen Evet platformu üyeleri ilçeyi terk etti.
![]()
![]()



Facebook
Twitter
Yahoo
Googlize this
Blinklist
Wikio