Meşgul Etmeyelim...
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 2
ZayıfMükemmel 
Yazar Yönetici   
Pazartesi, 05 Eylül 2011 20:00
Hits smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon
İlçemiz halkına hızlı bir şekilde hizmet vermeye aralıksız devam eden 112 Acil Yardım Servisi, gelen asılsız ihbarlardan şikayetçi. Günde yaklaşık on hastaya gittiklerini söyleyen Acil servis doktoru Ahmet Emindoğan, ambulansın trafik kazası, kalp krizi, yanıklar, elektrik çarpması, yüksekten düşme, boğulma, koma, zehirlenme gibi acil durumlarda en geç 5 dakika içerisinde olay yerinde olduğunu söyledi.
Sungurlu halkından gereksiz yere 112’nin meşgul edilmemesini isteyen Emindoğan, anonsların teknik yetersizlikten dolayı tam amacına ulaşmadığını belirterek, “Sahte ihbarlarla çok uzak köylere yönlendirilebiliyoruz. Diğer tarafta gerçekten ihtiyacı olan hastaların canıyla oynadıklarını bilmiyorlar. Kapımızın önüne bile park ediyorlar acil bir durumda dışarı çıkamıyoruz. Vurdumduymazlık çok fazla, gelip kaç kaç çalışıyorsunuz diyen bile oluyor. Herkes kendini haklı görüyor. O kadar önemsiz vakalara gidiyoruz ki; tansiyonumu ölç diye çağıranlar oluyor” diye konuştu.
9 aydır Sungurlu’da görev başında olduğunu söyleyen Emindoğan, “İnsanın hayat kurtarması çok güzel bir duygu. Fakat boş yere gidince bir yakınma oluyor” dedi.

- ADRESLERİ DÜZGÜN VERMİYORLAR
Diğer önemli bir sorunda adresleri düzgün vermiyorlar diyen Emindoğan, “Bilinen yerlerden tarif etmeleri gerekirken, apartman ismi veriyorlar. Bu şekilde adres verilmesi de bizi oldukça zorluyor” diye konuştu.