Sungurlu'da, İstiklal Marşı’nın kabulünün 89. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Özel İdare Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Kaymakam Hulusi Şahin, Belediye Başkanvekili Veysel Dorukoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Hakan Tosun, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Cihat Savsar, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 89. yıldönümü programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını Fatih İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Dilek Çağlar yaptı. Çağlar, "İstiklal Marşı’nı anlayabilmek için Mehmet Akif’i iyi anlayıp bilmek gerekmektedir. Akif’in bütün sırlarını döktüğü dert arkadaşı ise al kırmızı kanla rengini alan bayrağımızdır" dedi.
Açılış konuşmasının ardından, Mehmet Akif’in hayatının anlatıldığı sine vizyon gösterisi sergilendi. Sine vizyon gösterisinin ardından Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından, Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri okundu. Oratoryo gösterisiyle devam eden programda, “İstiklal Marşı’mızın Kabulü ve Mehmet Akif’i Anma Günü” münasebetiyle ilçe genelinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalara dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.
Program ödül töreninin ardından sona erdi.







Facebook
Twitter
Yahoo
Googlize this
Blinklist
Wikio